De 9 læsninger | Ejby Sogn

Søndag d. 12. december 2021, kl. 10:15

”De 9 læsninger” i Ejby kirke 3. søndag i advent,

12. december kl. 10:15 - Fælles med Balslev

Den 3. søndag i advent holdes i vores pastorat en særlig Gudstjeneste, som kaldes ”De 9 læsninger”. Gudstjenesteformen med de 9 læsninger – ledsaget af musik og salmer – stammer i sin nuværende form fra England, hvor den under navnet ”The Festival of Nine Lessons and Carols” – har været juleforberedelse i King’s College Chapel i Cambridge siden den 24. december 1920. Denne tradition kom senere her til Danmark i 1950’erne og er siden blevet brugt ved en gudstjeneste i Adventstiden i mange kirker.

Tanken bag det hele er at skildre Guds frelseshistorie fra skabelsen og frem til Kristus, gennem både tekster og musik.

Så kom og vær med til den smukke optakt til julen. Sidste år var ”De 9 læsninger” planlagt med deltagelse af VESTFYNSKORET, men måtte dengang aflyses på grund af Corona. Koret har tilbudt at medvirke nu, hvor alt igen er åbnet op og forhåbentlig holder det. Korets forberedelse med ”de 9 læsninger” ligger klar i skabet, lige til at blive foldet ud i Ejby Kirke i år i adventstiden. Korets medlemmer vil på skift stå for læsningerne og mellem læsningerne vil koret synge en lang række kendte julesalmer.

OM VESTFYNSKORET: Koret blev startet i 1981. Koret er et blandet kor med 25 sangere i alle aldre. Koret optræder mest lokalt, bl.a. i de vestfynske kirker. Som en fast tradition synger koret hvert år en Forårskoncert St. Bededags aften i Skov-pavillonen i Assens. VESTFYNSKORET synger normalt a cappella, men har ved flere lejligheder sunget med musikledsagelse, enten i form af et til lejligheden sammensat ensemble eller et etableret orkester. Senest har koret medvirket ved Odense Internationale Orgelfestival i Odense koncerthus. Repertoiret spænder meget vidt og indeholder kirkemusik fra renæssancen til efterkrigstiden, sange og viser fra den vestlige verden, og ind imellem rytmisk pop og musical. Ved ”De 9 læsninger” vil der udelukkende være tale om arrangement for flere stemmer af danske og engelske julesalmer.

VESTFYNSKORET bliver dirigeret af Sebastian Kjældgaard Andersen, 27 år. Sebastian har studeret musikvidenskab og direktion i Ålborg, og studerer nu klassisk sang ved Musikkonservatoriet i Odense.