En sang fra de varme lande - et musikalsk foredrag fra gudstjenesterne i Kabul | Ejby Sogn

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

En sang fra de varme lande - et musikalsk foredrag fra gudstjenesterne i Kabul

Dato
Torsdag d. 24. februar 2022, kl. 19:00

Torsdag den 24. februar kl. 19:00 i konfirmandstuen i Ejby

Et musikalsk foredrag om musik og sange fra gudstjenesterne i Kabul

Af Jens Rothmann

Som udsendt feltpræst i Kabul sidste år, skulle jeg ikke kun betjene de danske soldater, men også alle de andre nationaliteter som befandt sig i vores lejr. Det var en helt speciel oplevelse og viste det sig, en helt anden verden, end den jeg normalt har været vant til.

Ikke mindst når jeg skulle holde ugentlige gudstjenester for amerikanere, englændere og folk fra stort set resten af verden, ikke mindst Afrika. For de havde en helt anden musiktradition end den vi er vant til, her på vores breddegrader. Her taler vi om lovsang – ”praise the lord” og HillSongs traditionen, - irske folkeviser og meget, meget mere. På engelsk selvfølgelig – det hele – og gerne pakket ind i en skønsom blanding af rock og sækkepiber.

Det vil jeg gerne give jer en smagsprøve på denne aften. Ikke mindst fordi jeg fandt det hele så opløftende og anderledes og noget som vi måske kunne lære noget af. Det hele kommer til at forgå i konfirmandstuen i vores sognegård og jeg vil fortælle, vise videoer, hvor vi også får mulighed for at synge med, hvis vi tør - for det er meget anderledes end Grundtvig og Lisbeth Smedegaard Andersen, og så på engelsk og måske også en enkelt på dansk. Vi får se.

Arrangement er ganske gratis.