Teologi i hverdagen - Foredrag - Den smilende Kierkegaard | Ejby Sogn

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Teologi i hverdagen - Foredrag - Den smilende Kierkegaard

Dato
Tirsdag d. 18. april 2023, kl. 19:00
Sted
Sognegården Brenderup

Teologi i hverdagen?

Tanker om Gud, når du støvsuger?

Bag denne lidt kryptiske overskrift gemmer sig en debat på et møde mellem vores 4 præster og de 8 samarbejdende sogne. Situationen er at, hvis du drister dig i kirken en søndag, kan du pludselig stå face-to-face med ukendte handlemåder (ritualer) uvante måder at tale på (bøn, prædiken, bekendelser) og særlige måder at synge på (salmer til orgel), og hvis du føler, at det kan være lidt svært at forstå det hele, er der ingen steder at gå hen. ”Konfirmandundervisning for voksne” har været foreslået som betegnelse.

Men det blev foreslået, at vores gode præster måske kan hjælpe, ved at lave et lille foredrag et par gange om året, hvor særlige indfaldsvinkler på kirkens/gudstjenestens liv er emnet, og hvor man kan stille spørgsmål, og glæde sig til næste gang.

Som noget fast – at her kan man hente støtte til at få mere udbytte af sit møde med det mærkelige der foregår og siges i Kirken.

Da ideen opstod en dag, mens der blev gået en tur med støvsugeren – og nedskrivningen af denne ide var vigtig for at kunne holde pause og udsætte støvsugningen lidt, så er det hidtil blevet kaldt ideen om ”Støvsugerforedrag”. Det er lidt synd – men lyder måske sjovere end ”Teologi i hverdagen?”

Der er blevet taget så godt imod ideen, at 3 af præsterne i De8Kirker har tegnet sig for hver sit foredrag:

8. februar 2023
Jens Chr. Rothmann - Sognegården i Ejby – kl. 19:00
Korsteologi. Hvad betyder korset som symbol?

18. april 2023 Lars Højland - Brenderup Sognegård kl. 19.00
Den smilende Kierkegaard (Søren) 

10. maj 2023
Kim Jakobsen Historien i fortællingen (hvad er det for noget med lignelser?)