Dagligstueforedrag - Korstogene | Ejby Sogn

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Dagligstueforedrag - Korstogene

Dato
Torsdag d. 21. september 2023, kl. 19:00
Sted
Sognegården

Dagligstueforedrag

Forestil dig, at du sidder i en dagligstue og snakker om noget, som virkelig interesserer din samtalepartner. Der er en på samme tid afslappende og spændende atmosfære. Der er plads til gejst og spørgsmål. Plads til forundring og aha-oplevelse. Plads til den glæde det er at sidde i et fælles lys. Det er den stemning, der er målet med de dagligstueforedrag, som præsterne i De8Kirker, dvs. præsterne i Gelsted-Tanderup, Fjelsted-Harndrup, Ejby-Tanderup og Brenderup-Indslev, inviterer til. Emnerne er hver gang noget, som de selv brænder for.

Torsdag den 21. september vil Jens Chr. Rothmann fortælle om korstog og korsriddere. 

Tit forbinder vi det med heltemodigt selvforsvar, tapre riddere, skønne jomfruer, nedkæmpelse af den onde fjende og al den slags, der lyder både godt og nødvendigt. Men virkeligheden var en helt anden. Jens vil fortælle om korstogene og korsridderne fra en noget mere virkelighedsnær vinkel end blot den, som endte med at stå i heltekvadene og de sejrendes historiebøger.

Torsdag den 9. november vil Lars Højland fortælle om Katharerne og deres verdensbillede. Katharerne var en kristen gruppering, som levede i middelalderen, og som blev udslettet i det allermest rå korstog af dem alle – det Albigensiske korstog i 1300-tallet. Men hvad var det ved deres overbevisning, som gjorde dem så farlige for konge og pave? Op mod en million mennesker blev slået ihjel, mange af dem brændt på bålet, men det helt særlige er, at mange af dem valgte bålet frem for det liv, de blev tilbudt. Hvis de sværgede troskab til paven og lovede at spise kød, have sex indenfor ægteskabet og afgive løfter ved ed, så ville de få lov at leve – men langt, langt de fleste valgte døden på bålet. Hvilken overbevisning lå bag det valg? Det vil Lars fortælle mere om. 

Alle er velkomne. Gratis adgang. Te, kaffe, samtale og lidt til.
Adressen er Nørregade 97A, 5592 Ejby.